🧪 Zalmforel eitjes in hyperzwaartekracht

By Macsylver on zondag 24 juli 2022 20:02 - Comments (6)
Category: Centrifuge, Views: 2.223Voor dit experiment heb ik kapot gemaakte zalmforeleitjes gebruikt, aangezien ze in hun natuurlijke (ei) vorm zeer veerkrachtig zijn en 2500 g kunnen weerstaan waardoor er niks te zien is.

In hyperzwaartekracht zullen de eitjes (wanneer niet kapot gemaakt) slechts vervormen tot het punt dat deze elkaar beginnen te raken waarbij de lege ruimte die normaal tussen de eitjes aanwezig is verdwijnt. Zelfs na 45 minuten onder 2500 g barsten de eitjes niet open, wat ik mij dus nu afvraag is hoeveel g krachten kunnen deze eitjes nu weerstaan?

Daar er niet veel veranderingen te zien zijn wanneer de zalmforel eitjes zich in hyperzwaartekracht bevinden heb ik hiervan nog geen filmpje geplaatst, echter mocht het zo zijn dat jullie deze ook graag zien dan zal ik deze later aan de blogpost toevoegen.

Welk hyperzwaartekracht experiment of scheiding zou je graag in de centrifuge willen zien?

Volgende: The Centrifuge Camera - Bucket Design Updates 07-07 The Centrifuge Camera - Bucket Design Updates

Comments


By Tweakers user Silent7, maandag 25 juli 2022 10:31

mooi, Hyper Gravity is wel en heel goede naam om in thumbnails te verwerken zeg.

By Tweakers user tilburgs82, woensdag 27 juli 2022 11:30

Nou is mijn vraag, waarom kunnen die eitjes zoveel g weerstaan. Welk nut heeft dat in de natuur?

By Tweakers user WhatsappHack, woensdag 27 juli 2022 22:05

tilburgs82 wrote on woensdag 27 juli 2022 11:30:
Nou is mijn vraag, waarom kunnen die eitjes zoveel g weerstaan. Welk nut heeft dat in de natuur?
Uiterst rappe zaadlozing door een medium weerstaan.

By Tweakers user Silent7, zaterdag 30 juli 2022 10:23

wohoo mooi rond sub getal van 512

By Tweakers user heuveltje, donderdag 4 augustus 2022 13:51

Meer benieuwd waarom je dit zou willen testen eigenlijk :P

By Tweakers user Macsylver, donderdag 4 augustus 2022 14:18

@heuveltje

Als voormalig laborant was ik altijd gefascineerd door het centrifuge proces, hoe zou het proces er vanuit (binnen in) de centrifuge uitzien? Terwijl ik in het laboratorium werkte, had ik alleen visuele kennis van het "pre-centrifuge"-monster en het "post-centrifuge"-monster. Informatie over centrifuge krachten en de effecten ervan op verschillende soorten monsters kan worden beschreven vanuit verschillende wetenschappelijke perspectieven, vergezeld van illustraties en animaties. Een live weergave van het scheidingsproces heb ik echter nog nooit gezien.

Nu, vele jaren later, wilde ik zien of ik dit proces echt vanuit de centrifuge kon visualiseren. Dus begon ik me te concentreren op het vinden van een centrifuge waarmee ik als beeldend kunstenaar deze droom kon verwezenlijken. En op dit moment zijn we dus aangekomen op het punt dat ik verschillende monsters inzichtelijk kan maken. Voor nu veelal geconcentreerd op de dingen die we consumeren, maar in de toekomst hoop ik ook meer monsters te bemachtigen die dagelijks in de diagnostiek/ onderzoek/ wetenschap worden gebruikt en een centrifuge stap doormaken.

In order to comment on this post you need to be logged in. Use this link to log in when you are already a registered user. If you don't have an account you can create one here.